Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

praveverka

2. 12. 2009 14:14
Bloggeři varcejí úder!

Díky za příjemné počteníčko. ;-DR^

0 0
možnosti
FS

aroneček

2. 12. 2009 13:55
Proč se tak všichni divíte,že naši

novináři a různí redaktoři neznají českou gramatiku.Jen si poslechněte jejich mluvu,která se množí cizími slovy,protkanými mizernou angličinou,kdy ani někdy neví,že takový výraz se do projednávané věci nehodí.Myslí si totiž,ti novodobí pravicoví komsomoci,že čím více cizích slov,tím si budou připadat vzdělanějšími a přitom je jejich čeština mnohdy na úrovni žáčka 3.b. 

0 0
možnosti
BB

Zuzana.

2. 12. 2009 20:38
Re: Proč se tak všichni divíte,že naši

Mno, nelze nesouhlasit... Ale tvoje čeština... bez komentáře...

0 0
možnosti
JB

hendrixx

2. 12. 2009 13:21
Ale jo, i redakčním korektorům leccos uteče...

V Lidovkách měli jeden čas na toto téma dokonce zábavnou rubriku. Jste pozorný čtenář a máte pravdu. Jen jsem ale nepochopil, proč by nás redakce idnesu "mohla napříště ušetřit podobných blogů, jako byl ten paně Poáčkův"? Jeho článek byl totiž dobrý, vtipný, rozpoutal diskusi. A byl taky velmi čtený, byť - z pochopitelných důvodů - málo karmovaný. Už jen to, jak pěkně nadzvedl několik ješitných hlupáků mezi zdejšími blogery, stálo za to.

0 0
možnosti
W

whitewater

2. 12. 2009 13:41
Re: Ale jo, i redakčním korektorům leccos uteče...

no víte ono je tom, že ted nemaji korektory, ale kolektory, kterými ty hromady exkrementů na nás vypouští

0 0
možnosti
P

Pavel_D

2. 12. 2009 12:56
Microsoft Word 2007

(a jiné procesory) má vestavěn velmí dobrý korektor pravopisu, hlídá nejen vyňatá slova a správné tvary ve všech pádech, číslech, rodech a časech, ale i shodu podmětu s přísudkem (ne vždy), částečně i interpunkci a pod. (i některé překlepy). A má spoustu dalších možností, které umožňují napsat článek bez závažných chyb. Věcný obsah (zatím!!!) kontrolovat neumí.

Hrubky se objevují i v knihách, což je horší, a ve všech tiskovinách. K tomu často chudá slovní zásoba, vyšinutí z vazby atd. Být šéfem, museli by blogeři uvádět v profilu i kopii maturitního vysvědčení. A potvrzení, že úspěšně absolvovali kurz psaní s moderním textovým editorem.

Ještě větší neúctu k rodnému jazyku projevují psavci, kteří ignorují na klávesnici písmenka s nabodeníčky.

A hlavně nám chybí investigativní žurnalistika. Karel Havlíček Borovský musí velmi často v hrobě přímo rotovat.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

2. 12. 2009 13:11
Re: Microsoft Word 2007

Vcelku s Vámi souhlasím, i když jsou věci, které žádný automatizovaný systém odchytit nemůže. Proto by profesionálové měli být schopni psát správně česky sami, bez těhle berliček.

V druhém odstavci předpokládám máte na mysli novináře, blogeři tady fakt žádného šéfa nemají ;-).

Psavce s "cestinou" trochu chápu, mám ještě v živé paměti problémy s Latin 2 vs. Kameník, kdy člověk raději psal "cesky", než aby luštil rozsypaný čaj.

Také věřím, že Borovský už se samou rotací v prach obrátil.

0 0
možnosti
JR

Daun

2. 12. 2009 12:55
Ja si nemuzu pomoc,

ale prijde mi, ze novinari jsou jak z Cimrmanovy hry (debil, blbecek, debil, blbecek...) Osobne vubec nechapu, jak je mozne, ze lidi, kteri se zivi psanim, neumeji gramatiku. A nezkousejte to zakryt tim, ze toho pisi denne hodne. O to vic by to meli mit bez chyby. Maji v tom dostatecnou praxi.

A o lom, ze logika je pro ne sproste slovo, ani nemluvim. Souvislost nadpisu s obsahem byva cim dal, tim casteji pouze teoreticka.

On ten Zeman mel pomerne pravdu, kdyz mluvil o zumpe.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

2. 12. 2009 13:00
Re: Ja si nemuzu pomoc,

Máte na klávesnici nahoře písmenka s čárkami a háčky? Používejte je. Váš komentář takhle platí i na Vás.

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

2. 12. 2009 12:39
chyby

Tak pravopisné, logické chyby a překlepy v článcích mi moc nevadí. Vzhledem k tomu, kolik se tu každodenně protočí článků to má ještě únosnou míru. Co mi ale vadí zásadně tak to jsou lži, propaganda a skrytá reklama, což jsou 3 nešvary, pro které je MF Dnes synonymem.Rv

0 0
možnosti
G

grinderman

2. 12. 2009 12:35
nejhorsi je, ze

'prazdemu' obsahu je jeste pridana strasna forma.

0 0
možnosti
TV

tomtop

2. 12. 2009 12:34
každý soudný

člověk ví, že stejně jako on dělají i ostatní chyby ... omlacovat je někomu bezdůvodně o hlavu je ubohé...

0 0
možnosti
W

whitewater

2. 12. 2009 12:29
úroveň verbálního i písemného vyjadřování je dnes všeobecně

na primitivní úrovní, mě vadí zásadně ideologizace a bezskrupulózní přístup, a jmenovitě vždy a především je to bezzásodový ignorant Michal Hanák, jako odpovědný vedoucí

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

2. 12. 2009 12:25
:)

přesně. A to řešíte jen faktické věci. Ne například to, že drtivá většina článků je hloupá a napsaná jen proto, aby se tam něco pověsilo (vím to, oni se k tomu v soukromí přiznávají) bláboly o nesmyslech a perlou je ten bezva nápad stát se na den homosexuálem. Občas přemýšlím, jestli jde klesnout níž. Skoro ne. Sledujme hrdiny současnosti:) K+R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".