Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

witwit

20. 7. 2009 19:33
Svatá pravda

Děkuji za článek, škoda jen, že více lidí nesmýšlí stejně. Smutné ovšem je, že nekuřáci si vždy najdou nějaké výmluvy (o argumentech v jejich případě mluvit nelze, kouření JE škodlivé, na tom se nic nezmění.) Přála bych kuřákům strávit pár týdnů po těžkém úrazu hrudníku na oddělení ARO! To by si pak kouření velice rychle rozmysleli!

0 0
možnosti
I

ignatius

20. 7. 2009 19:46
Re: Svatá pravda

Máte pravdu. Také pití alkoholu JE zdraví škodlivé, a to dokonce i v nekuřáckých restauracích a cukrárnách. Na rozdíl od vás ovšem pijanům nic zlého nepřeji, ani tu cirhózu ne. Dokonce ani tlustým jedlíkům nepřeji cukrovku. Vám naopak přeji nápravu charakteru.

0 0
možnosti
UF

Antexio

20. 7. 2009 19:24
Zcela určitě máte právo na názor,

ale zapomněl jste na jednu věc : restaurace jsou SOUKROMÉ a tudíž do toho majiteli nemá nikdo co kecat, jestli se v nich kouří a nebo ne. To je otázkou pouze majitele a jeho tržeb, nikoli sociálního inženýra, který se ohání lidským zdravím a ještě má pocit, jak pomáhá společnosti, která na něj z vysoka kašle. Pochopte, že stát nemá strkat nos do věcí, do kterých mu nic není - i kdyby přemoudřelí aktivisté jako jste Vy stokrát řvali, jak jim jde o blaho všehomíra. Přeji hezký, nezakouřený den :-)

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 22:43
Re: Zcela určitě máte právo na názor,

Díky za přání, skoro bych ho měl, nebýt jednoho kuřáka v hospůdce plné nekouřících hostů. Jinak práva majitele omezuje stát v mnoha dalších ohledech, hygiena, pracovní právo, daně, netuším proč by nemohl být omezen i protikuřáckým zákonem, stejně jako ve velké vetšíně ostatních evropských i mimoevropských států. Není to sociální inženýrství ale prosté pochopení že "normální je nekouřit".

0 0
možnosti
I

ignatius

20. 7. 2009 19:23
Jiný pohled

Jsem kuřák a k tomu zatvrzelý abstinent. Nesnáším pach alkoholu, piva obzvláště.

Při čekání na šalinu krátím si čas pokuřováním cikárka v bezpečné vzdálenosti od zastávky, abych šetřil zdraví svých spoluobčanů a nedráždil bdělé oko městského strážníka.  Na šalinu čeká i pan Matyáš, lehce obluzen svým dalešickým mokem. Čekání si krátí pohodlně usazen na lavičce popíjením dalešického lahváče. Vzal si ho na cestu, aby mu nebylo smutno. A je tu šalina. Odhazuji zbytek cikárka do kanálu, pan Matyáš prázdnou láhev do koše, usadíme se v tramvaji a jedeme. Ale co to tu sakra páchne, zavání a smrdí na celý vůz ? Není to nekuřácký  pivní dech pana Matyáše ? Proč já, platící cestující s rovnými právy (i když opovrženíhodný kuřák) musím toto čuchat ? Proč si ten pán neničí své jaterní, střevní, mozkové a jiné buňky ve skrytu domova, nebo proč si alespoň před odchodem ze své oblíbené putyky nevyčistí na toaletě zuby ? Aby nám, abstinentům, z našich občanských práv neukrajoval ?   

0 0
možnosti
JD

drtinajan

20. 7. 2009 19:56
Re: Jiný pohled

Jsem nekuřák a vpodstatě i abstinent. Pokud si dá lahváče člověk dodržující běžná hygienická pravidla a nepozvrací se, tak na Vás musí dýchnout  z hodně malé vzdálenosti aby jste poznal že nějaké to pivo vypil. Přítomnost kuřáka který právě típnul cigaretu ponáte bezpečně i kdyby byl v druhém kouté hodně velké místnosti - vy jako kuřák to samozřejmě nepoznáte a proto jste mohl napsat takový nesmysl....

0 0
možnosti
PM

Paulo Grande

20. 7. 2009 19:20
Výborný článek

Výborný článek R^:-)

0 0
možnosti
D

davidos83

20. 7. 2009 17:41
no

mně zase vadí v restauracích malé děti. Řvou, lítaj z místa na místo. Doufám, že se schválí zákon, který jim zakáže přístup do restaurací.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 17:53
Re: no

Až budou existovat statisticky podložené vědecké studie kolik lidí to zabilo, jistě se o tom začne uvažovat ;-).

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

20. 7. 2009 17:36
Jasná karma

konečně vybrali pořádný článek....

0 0
možnosti
D

DrID

20. 7. 2009 17:22
Díky

Moc děkuji za článek, taky mě to hrozně štve, ráda jdu s rodinou do restaurace i obyčejnější hospůdky, kde kolikrát vaří lépe než v luxusním hotelu. Jenže - ten smrad...teď jsme se vrátili z tzv. západní Evropy, ó to blaho, čisté hospůdky! A chodí tam opravdu rodiny se pobavit, dobře se najíst, něco si oslavit atd. a ne jako u nás sedí samotní chlapi u piva, rumu a cigaret...

0 0
možnosti
D

davidos83

20. 7. 2009 17:43
Re: Díky

tak choďte do nekuřáckých hospod. Taky nejdu na dechovku, abych pak mohl na internetu nadávat. Máte možnost volby.Je to tak jednoduchý

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

20. 7. 2009 16:07
Vadí mi neohleduplní lidé, ale všeobecně.I.

Jsem spíše sváteční kuřák, považuji se za kuřáka ohleduplného, na ulici kouřím vyjímečně, stranou a nedopalky po řádném uhašení házím do koše, nebo do kanálu, ale pokud není ani jedno v dohledu, nemám problém ho zabalit např do papírového kapesníčku a nést ho, dokud na koš nenarazím (tedy stejně jako např se žvýkačkou). Nekuřácké podniky nekuřákům přeji. Ráda bych ale měla vždy možnost jít do nějakého kuřáckého podniku s přáteli, kteří také kouří. Nevyžaduji aby to byl právě ten náš oblíbený podnik - smířím se s tím, že tam nemohu i když tam budou rozlévat či točit můj oblíbený nápoj. Samozřejmě, že se můžeme scházet u někoho z nás a vyjde nás to i levněji, pokud si nápoje koupíme v obchodě, ale proč nedat někomu vydělat a nemít místo i pro náhodná setkání.

   

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

20. 7. 2009 16:09
Re: Vadí mi neohleduplní lidé, ale všeobecně.II.

Chápu, že načichnuté oblečení může někomu vadit, ale stejně tak jako když někdo používá parfém po "deckách" či se více potí, nebo "neřeší hygienu" - a to nemusí být přímo bezdomovec - to i s tím kuřákem v MHD budeme muset vydržet, nejde-li vystoupit. 

    (Pro zajímavost na internetu lze najít zajímavé články o výzkumech stran míry škodlivosti pasivního kouření a to jak ty, kterými mávají militantní odpůrci kouření, tak i ty "pravé".)

0 0
možnosti
A

akki

20. 7. 2009 15:40
Jéžiš, to je nuda!

Už jste trapný. Když je nás nekuřáků (podle Vás) většina, jak to, že si neumíme,( nebo spíš neumíte, já jsem v pohodě,)  zařídit nekuřácké hospody??  A přestaňte otravovat na blogu s tímhle provařeným tématem.Rv

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 15:42
Re: Jéžiš, to je nuda!

To je můj blog, nemáte povinnost si ho číst ;-D

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 7. 2009 15:35
Když se tak koukám na diskuzi..

Heroinista si svůj šleh a právo na něj, a to klidně před zraky Vašich dětí, bude hájit stejně zarputile, jestli pak to tu někomu dochází..?

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".