Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nnyky

20. 7. 2009 21:51
Proč není kouření zcela zakázáno?

Odpadly by debaty na téma, zde je kouření normální, či ne.:-/

0 0
možnosti
J

jbee77

20. 7. 2009 21:54
Re: Proč není kouření zcela zakázáno?

 a proč nejsou zakázaný auta..tučný jídla..rafinovaný cukr..alkohol..televize..knížky..prostě, proč nezakážeme všechno, co slušný lidi odvádí od těch správných myšlenek..asi na práci a někoho hóódně velkýho..třeba Bráchu ;-D

0 0
možnosti
J

jbee77

20. 7. 2009 21:46
nefandím sociálnímu inženýrství ani osvíceným elitám

...každý si dnes může vybrat..je spousta nekuřáckých podniků a spuhlasím s níže uvedeným názorem..je to HLAVNĚ na majiteli..on případně riskuje, že mu do podniku nikdo nepřijde..mě to přijde stejný jako chodit do sauny a skuhrat, že je tam vedro a ať s tím proboha někdo něco udělá...:-)

0 0
možnosti
MH

mh_ringo

20. 7. 2009 22:51
Re: nefandím sociálnímu inženýrství ani osvíceným elitám

nefandim socialnimu inzenyrstvi ani bezohlednosti a narusovani svobody druhych. tudiz nekourete, nebudete narusovat svobodu druhych a ani svou, protoze to huleni neni svoboda, to je zavislost.

0 0
možnosti
P

pinguone

20. 7. 2009 21:34
.. je slusnost se ve spolecnosti zeptat..

..zda si smi kurak zapalit... mam dojem,ze jsem uz dlouho zadnyho slusnyho nepotkal...;-D

0 0
možnosti
N

nnyky

20. 7. 2009 21:33
Ať žijí zákazy!

Zakážeme kouření v restauraci? A co s kuřáky, kteří budou kouřit přede dveřmi restaurace, nebo pod, před, případně vedle oken? Zakážeme kouřit v pásmu 10 m okolo každé restaurace? A co s těmi, kteří budou kouřit 10,5 m od restaurace a nejlépe přímo v prostoru přístupové cesty do restaurace. Rozšíříme toto ochranné pásmo? A jen tak na okraj. Mě v restauracích vadí opilci, tedy návštěvníci, kteří subjektivně i objektivně bumbali nadmíru. Ti mě vadí a proto by se mi líbil zákaz podávání alkoholu v restauracích! :-/

0 0
možnosti

oldiess

20. 7. 2009 21:19
Kouření v restauraci je náhodou fajn

Protože perfekt překryje pachy jídel

0 0
možnosti
DR

Reeve

20. 7. 2009 21:17
K nejdůležitějšímu bodu 2

Bod č. 2 je rozhodující: Má stát právo pomocí omezovat rozhodnutí soukromého majitele tolerovat kouření ve své provozovně?

Autor argumentuje hygienickými a normami, které taky majitele "omezují". Všimněte si ovšem, čeho se takové normy týkají: Jsou zaměřeny především na věci, které na první pohled NEJSOU VIDITELNÉ a které by přesto mohly spotřebitele poškodit. Ty normy neříkají, že (například) v jídle nesmí plavat šváb nebo že se polévka nesmí servírovat v použité plechovce od loňského lančmítu - to všechno jsou věci, které host NA PRVNÍ POHLED rozezná.

Hygienické normy chrání zákazníka v případech, kdy on sám NA PRVNÍ POHLED NEPOZNÁ, že je ohroženo jeho zdraví - například u dva dny ohřívaného jídla, u vody, která stála týden v otevřené láhvi, u salátu, který se připravoval na stejném prkénku jako syrové maso.

Kouření je jev, který každý člověk rozezná na první pohled, zvláště když bude provozovna označena cedulí. Rozená-li, má právo rozhodnout se, zda zůstane nebo půjde o dům dál.

0 0
možnosti
DR

Reeve

20. 7. 2009 21:22
Re: K nejdůležitějšímu bodu 2

A ještě dodatek: Podle autorovy logiky by stát měl chránit zdraví zákazníků restaurací i tím, že zakáže podávat jídla tučná (škodí!) či smažená (škodí!), sladké limonády (škodí!) či alkoholické nápoje (škodí!). Ponechme prosím na úsudku každého z nás, zda a čím si bude poškozovat své zdraví. Pečeným bůčkem počínaje a sezením v zakouřené hospodě konče.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

20. 7. 2009 20:58
Každý fanatik tvrdí

že ON je normální. Dle musulmanů je normální nepít a nejíst vepřové. Dle veganů je normální jíst jen rostliny. Dle katolíků je normální souložit jen s manželkou a bez gumy. No a podle nekuřáků je normální nekouřit. Ten, kdo respektuje svobodu jiných, musí akceptovat to, že dělají převážně to, co on za NORMÁLNÍ nepovažuje.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

20. 7. 2009 21:05
Re: Každý fanatik tvrdí

Vsak take kurakum koureni nikdo nebere, aspon ne primarne. Co se jim vsak vzit snazime, je svoboda omezovat svobodu nasi. A pokud jsem nucen odnekud odejit, protoze tam nekdo vyznava svou mensinovou zalibu a zamoruje tim vzduch pro vsechny, neni proste pro tuto jeho svobodu misto, neb jak znamo, svoboda jednotlivce konci tam, kde zacina svoboda druheho. A v tom to presne je.

0 0
možnosti
JP

gurt

20. 7. 2009 20:39
hm

tak pry svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho... vy jste mi pekny filuta - jen kdybyste tuhle oblibenou veticku vsech zakazovacu aspon chapal v jejim pravem smyslu. kdo jiny nez majitel by mel urcovat jaka jeho restaurace bude? vy snad? stejne dnes uz vetsina restauraci ma ciste nekuracka oddeleni, pripadne se pres obedy ci vecere nekouri. :-P

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 22:36
Re: hm

Ad poslední věta - až tomu tak skutečně bude, nebude třeba onen "turecký" zákon. Do té doby bohužel potřeba je.

0 0
možnosti
PM

losdel

20. 7. 2009 20:07
ač odnaučený kuřák nesouhlasím

Váš postoj je hodně extrémní. lidé si ničí zdraví svinstvem z obchodníh řetezců, které nemají s těmi potravinovými pranic společného a nikdo také nic nezakazuje. Souhlasím s tím, že je třeba zachovat svobodu a práva člověka na názor a není pochyb o tom, že pokud se vyskytnete v přítomnosti kuřáka jste nucen ho požádat o laskavost nebo odejít - je to vaše výsostné a svobodné právo a kdebychom to byli, kdyby Vás nikde proti Vaší vůli nutili setrvávat! Na druhou stranu i já si mylsím, že zákaz kouření v restauracích by nebyl špatným kůčkem pro vzájemné porozumění (a to jsem si mylslel i s cigaretou v puse)

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

20. 7. 2009 21:08
Re: ač odnaučený kuřák nesouhlasím

nene. Pokud se vyskytnes v blizkosti kuraka a jeden z vas je nucen odejit, je to kurak. Neb on se venuje cinnosti, ktera zamoruje tve prostredi, ne naopak. Tak jednoduche to je. To neni o zadne svobode ci pravu na nazor. Nazorem neni fyzicke vyjadreni cehokoliv, ktere se dotyka zdravi ci svobody nenoho jineho. To uz je utok.

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

20. 7. 2009 19:48
Je to pro tvé dobro.

Doufám, že bude z kuřácké hospody vykopnut. Bude to jen pro tvé dobro. P.T. nekuřákům doporučuji, aby podobné kazatele dobra ve vlastním zájmu vyhazovali též z nekuřáckých zařízení. Jinak vám hrozí, že si něco k otravování určitě najdou.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

20. 7. 2009 21:10
Re: Je to pro tvé dobro.

Sni dal. V praxi budete za chvili vyhozeni vy smrdici. Vinou vlastni ignorance a totalniho nedostatku soudnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".