Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

JeDicz

21. 7. 2009 0:37
*

Jen netolerantní ignorant chce určovat co je pro společnost od zítřka normální a co už není. Sociální vývoj přinesl vzestupný trend kouření tabáku do společnosti a zase ho pomalu odnese, stejně jako už neděláme spoustu činností, které byly pro naše prarodiče zcela normální. Nekouřím a smradlavé hadry z hospody mě štvou, ale chodím tam dobrovolně a nikdo mě nenutil. Ten kdo by měl být eventuelně dotazován proč se v hospodě kouří, je provozovatel hospody a nikoliv kuřáci. Proč je nekuřáckých prostor málo? Zřejmě to nějaký, mě dosud neznámý, důvod má. Zítra přijde kuřák, kterého jsme zbavili práva na kouření u piva a bude chtít zpět své právo smrdět, stejně jako my nesmrdět. O tom kde to bude smrdět a proč si má rozhodovat majitel podniku. Věřím že mu někdo jiný ukáže, že ho uživí stejně dobře jen nekuřáci určitě se postupně podvolí. Podle mě podobné zákazy a příkazy jsou určené tak pouze pro "debila"...tady nehul...tady nejez...tady nepij..tady nefoť...tady nekoukej...

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

21. 7. 2009 7:53
Re: *

... tady neparkuj, tady nejezdi rychle, tady použij ledničku na potraviny, tady pošli děti do školy, ... . Jo, jo, pravidla jsou na nic, anarchie, to je to pravý ;-D.

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

21. 7. 2009 0:24
jeste k tem automobilum

tam jste taky trochu vedle. ty osobni maji totiz uplne stejny prinos jako cigarety. uzitecne jsou jen nakladaky, autobusy, policejni, zachranarske a sluzebni, stejne jako velke fabriky ci elektrarny. zadne jine podle meho na silnicich nemusi byt. vsude jezdi vlaky a autobusy (mensi nakupy) ty vetsi si nechate dovezt sluzenim, cili nejakou dodavkou. jsou proste jen zazity luxus, bez ktereho se muzou vsichni obejit. uvedomte si, ze ne vsichni maji tak silnou vuli jako vy prestat kourit. bez auta si proste clovek jen zvykne jako na jiny dum po prestehovani se. sam jste vsak mohl videt, co to udelalo s ceskou ekonomikou, kdyz automobilky zacaly najednou pracovat na 50%. jeste dneska to neni tak koser, ze? takze ja narozdil od vas zase nevidim prazadny prinos v osobnich automobilech a motocyklech, krome uspokojeni cim dal vice obeznejsich lenochu, na jejichz lecbu se vynaklada mimo jine take nemaly peniz, a jinych, co si jezdi jen tak pro zabavu, uklidneni ci adrenalin.

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

21. 7. 2009 0:26
Re: jeste k tem automobilum

o hmotnych skodach a ujmach na zdravi spojene s lecbou a drahych zachranarskych akcich spojenych s jak ja rikam rekreacnim motorismem, pac jinak se to opravdu neda po uvazeni nazvat, ani nemluvim. kam se hrabou kratce zijici kuraci, pane.

0 0
možnosti
ZV

fichifi

21. 7. 2009 0:07
Už mě to moc nebaví.

Zamyslel se někdy někdo nad tím, proč se trend normální je nekouřit, objevil až v posledních letech?Nic není jen samo o sobě. Jistě kouření škodí zdraví, pasivní kouření taky. Ale to se vědělo už dávno.

Je bezvadné že se mezi sebou štvou kuřáci a nekuřáci. Co kdyby se totiž všichni náhodou začali ptát, jak lidskému organismu škodí chemicky a hormonálně upravované potraviny? Co spodní vody plné estrogenů? To je teprve průšvih, hlavně pro naše syny. Co vedlejší účinky potravinových doplnˇků, běžně kupovaných v lékárnách?

A tak si říkám, komu asi prospívá absence těchto otázek a škorpení se o trochu tabákového pachu už v tak stejně smradlavém světě.

A na okraj. Svého času jsem pár let pracovala na interním oddělení. Nemocných nekuřáků je zhruba tolik, co kuřáků.

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

21. 7. 2009 1:18
Re: Už mě to moc nebaví.

taky dobryy R^:-)

0 0
možnosti
KB

Kolokol

20. 7. 2009 23:39
Nechci být agresivní,

ale jako spolumajitel hospody mám někdy strašnou touhu někoho podobného chytit za vlasy a se slovy opakuj po mě:

Při-šel-jsem-do-vaší-hos-po-dy-a-ne-mám-prá-vo-se-tu-ně-če-ho-do-ža-do-vat

A při každé slabice mu fláknout hlavou o stůl, až bude mít roztemovaný rypák na kaši.

0 0
možnosti
VK

grr

21. 7. 2009 1:24
Re: Nechci být agresivní,

R^R^R^

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

20. 7. 2009 23:26
s

tou "urban legend" bych tu moc nevyskakoval, vazeny. jezdim po svete docela dlouho a vim, ze treba ve francii si to hostinsti docela "hazou". takove klasicke nalevny tam padaji jedna za druhou (tim myslim bary, kde se k jidlu podavaji akorat tak orisky). v dobach obedu se tam stejne nekourilo (jakozto i v nasich pohostinstvich). jednou jsem si ve statech v baru na key westu chtel u pivka zapalit. bylo nas tam asi 5 lidi(podotykam, ze jsme se navzajem neznali). barmanka rika, ze je to zakazane, tak jsem ji rek, at si to pivko necha, ze jdu jinam, kde maji zahradni posez. zeptala se ostatnich,jestli jim to nebude vadit a vite co vsichni svorne odpovedeli? "ne, pokud nam taky pristrcis popelnik!" a tak jsme si hezky spolecne pokecali u cigarka o stupidnim zakazu koureni i v barech, kde se vubec nepodava klasicke jidlo. barmanka si taky postezovala, ze ji od zakazu klesla trzba skoro o 70%. kdyby to nebyl jeji barak a musela by platit najem, davno by uz to zavrela. tolik k vasi "legende".

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 23:37
Re: s

Nikdo neříká, že si všichni polepší, jen že obecná statistika hlásí nárůst a ne pokles. Nic víc a nic míň.

Jinak hezký příběh, zkuste psát blogy :-).

0 0
možnosti
B

basata

20. 7. 2009 23:15
Všem měkotám...

Ačkoli jsem nikdy nekouřil a nekouřím,nikdy mi kouření nevadilo a nevadí,nejsem měkota.není tabák jako tabák.

0 0
možnosti
E

Ewabi

21. 7. 2009 8:22
Re: Všem měkotám...

Když ne měkota, tak natvrdlý? K jídlu si rozhodně nelze představit nic příjemnějšího než smardlavé cígo od vedlejšího stolu, ne? ;-D

0 0
možnosti
MH

mh_ringo

20. 7. 2009 22:44
Naaadherne napsane

netreba dalsich komentaru, souhlas s kazdym pismenkem a karma.

0 0
možnosti
JM

J.

20. 7. 2009 22:31
Ono je to tezke kdyz vetsina vlady a parlamentu

verejne kouri a chlasta. To pak je kozel zahradnikem kdyz se jedna o omezeni koureni.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 22:23
reakce po příjemném večeru v hospůdce

Čtu tady příspěvky, nashromážděné za dobu, kterou jsem příjemně strávil s přáteli v nedaleké hospůdce, čepující naše oblíbené Dalešice. Po cestě domů jsme nikoho neobtěžovali alkoholovým dechem, neb jsme šli pěšky (to pro Ignatiuse). V restauraci samotné bylo velmi příjemně, neb kuřáků se v ní sešlo pomálu, resp. většinu večera tam byl jen jeden mezi cca 10 nekuřáky. Kromě doby kdy si dopřával svůj zlozvyk, tam bylo příjemně dýchatelno. Navíc jsem (na záchodě) odposlechl rozhovor několika mládenců, kteří si pochvalovali , že tam není nahuleno. Tak mi nyní příspěvky zarputilých obhájců kouření v restauracích přijdou úsměvné a malicherné, ono na vás dojde, věřím pevně, že se dočkáme, byť to bude později, než v tom orientálním tureckém banánistánu.

0 0
možnosti
JP

lekaj

20. 7. 2009 22:02
Mate to dosti pomylene

Jsem nekurak (byvaly kurak), ale nesouhlasim s Vami.

1. Dane z cigaret spolu s nizsim vekem doziti a tim padem nizsimi vydajemi statu na duchody , velmi vysoce prevysuji veskere naklady na lecbu nejen koureni....staci si to zjistit.

2. Restaurace neni verejny prostor ani prostor, kam by nekdo byl nucen chodit (skola, urad, autobusova zastavka, MHD). Je ciste na provozovateli, jestli povoli koureni ci nikoliv a je ciste na navstevnikovi, jestli takove zarizeni navstivi. Nechapu ze to porad nekteri lide nechapou - hospoda ci restaurace proste NENI verejny prostor ani prostor srovnatelny s urady, skolami apod....kam je clovek NUCEN jit.

Cili ja nas zakon vitam a povazuji ho za vyraz svobodneho mysleni zatimco vas clanek povazuji za nepochopeni svobody a principu trhu.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

20. 7. 2009 22:30
Re: Mate to dosti pomylene

Jojo, ve všech těch státech, co jsem v článku vyjmenoval, porušují svobodu a principy trhu. Jen my tady, jako pevný maják svobody kuřáka, bráníme naše zaplivané hospůdky před nekuřáky ;-D.

Jako bývalý kuřák (už 23 let nekouřím) vás srdečně zdravím, nelekajte se, naši zákonodárci tuhle anomálii ještě chvíli podrží.

Jo a k těm výdajům a příjmům - jsou výdaje přímé a výdaje nepřímé či přímo skryté, těžko hledat absolutní sumu. Nicméně i kdyby to tak bylo, že výnos ze spotřební daně převyšuje náklady na léčení, pak je to dost nemorální obchod, prováděný státem na úkor jeho občanů, je jen otázka času, kdy to i náš prokouřený zákonodárný sbor pochopí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".