Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

10. 2. 2010 15:45
To máte těžké,

lidi rádi napadají druhé mnohdy aby přehlušili své vlastní svědomí. A protože je jednoduché lidi hodnotit podle kabátu, tak se nemůžete divit. Přemýšlet a zjistit si o někom nebo něčem alespoň základní fakta, to je moc práce. Ani za bolševika nebyl pionýr líhní pro komunisty. Politiku sice do činnosti bolševici pletli, ale jen málokdo to bral vážně. To ale lidem, kteří nikdy nic kloudného neudělali a jen se snaží vždycky hledat zlo na těch druhých, nikdy nevysvětlíte.

Za článek samozřejmě karma.R^

 

0 0
možnosti
RF

maxipes Fík

10. 2. 2010 10:21
.

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 2. 2010 9:59
Pionýr byl tím, čím ho udělal vedoucí....

...v mém "ranném období" :-) jsem také docházel do pionýra....byl profilovaný v podstatě jako Junák, chodilo se do lesa, učili jsme se stopy, uzly, rozdělávat oheň na jednu sirku s březovou kůrou a spoustu dalších věcí.....vedoucí si dával pozor, aby termíny jako Junák/skaut nikdy nebyly vysloveny a nějaký rudý aktivista na něho nemohl skočit.... tento "zálesácký kroužek" (tak jsme to vnímali) jsme jako děcka milovali...

.....ve vedlejším městě (moji budoucí spolužáci) byl pionýr veden nějakým aktivním svazákem a děti byly do něho téměř nahnány....dělali "Fučíkův odznak zdatnosti" (nebo jak se ta kráwovina jmenovala) a celkově totální opruz a vymývárna hlav.....oni nechápali, jak můžeme zbožňovat náš "pionýr" (nikdo mu tak neřekl).......

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 2. 2010 10:01
Re: Pionýr byl tím, čím ho udělal vedoucí....

jo....kvůli vzpomínání na "pincka" jsem zapomněl pochválit autora....Milane, díky R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

10. 2. 2010 8:24
Myslím, že se někde stala chyba

a to ve chvíli, kdy se v roce 90 rozhodli tehdejší pionýři, že by bylo škoda vzdávat se značného majetku, který patřil PO SSM, a proto se pokusili přemalovat Pionýr demokratickým nátěrem.

-

Jenže historicky je tato organizace a její název jednoznačně spjatá s komunistickým hnutím a to se s ní prostě potáhne. Pionýry vymysleli ruští komunisté po revoluci, aby si zajistili výchovu mládeže v duchu komunistického učení. Opravdu to byl od počátku nástroj šíření komunistické ideologie na děti. V tomto je srovnání s hitlerjugend docela na místě.

-

Jenže po roce 1945 nikoho ani nenapadlo, že by hitlerjugend měli dál existovat. Kdežto u nás se pionýři rozhodli, že tuto komunistickou organizaci udrží kvůli majetku, který měla. Tak dobrá, ale měli aspoň změnit název, aby se distancovali od historických konsekvencí, které se nabízí. Pionýr může být dnes klidně demokratickou organizací. Ale díky svému názvu teď sklízí plody dřívějších rozhodunutí.  

0 0
možnosti
YM

Yes Minister

10. 2. 2010 7:57
Základní zásady novinářsé práce

Bohužel, základní zásady novinářské práce dnes již zhusta neplatí ani pro novináře samotné. Chcete-li důkaz, stačí projít si řadu zpravodajských portálů a přečíst si články které poskytují. Svého času jsem v novinařině viděl úctyhodné, chvályhodné, a bůhví čeho všeho hodné zaměstnání - ale to bylo ještě v době kdy jsem ji studoval. Naneštěstí se zdá že valná většina současných "novinářů" nejen že neumí psát, ale neumí pracovat s údaji, necítí potřebu ověřit si je a hledat další souvistosti. Celý princip investigativní žurnalistiky tak dostal během posledních deseti let v ČR pěkně na frak.

Nebuďte tedy na soukromou osobu, bloggera (a tudíž nikoliv novináře), tolik přísný. Principy o kterých mluvíte jsou dnes již jen zbožným přáním, bláhovou fantazií několika naivních snílků. Bohužel.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

10. 2. 2010 7:36
,

R^R^R^

0 0
možnosti
OU

10. 2. 2010 7:26
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".