Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Jay6

21. 9. 2009 14:57
Úroveň práva v České republice?

Právo je na tom u nás bledě.Vymahatelnost práva a hlavně lhůty ve kterých soudci rozhodují jsou brzdou podnikání a odrazují zahraniční investory.A morální autorita soudců?Ta dostává na prdel.Soudce Berka(sympatické jméno)a konkursní mafie.Justiční mafie.Otázky na přijímačky na právnickou fakultu za úplatu!Nejvyšší počet soudců na počet obyvatel v Evropě!A do toho ústavní soud který dělá politiku!

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

21. 9. 2009 15:10
Re: Úroveň práva v České republice?

Když na něj politici hážou své problémy, má dělat mrtvého brouka?

A zvýší se morální kredit naší justice, když se budou všichni se vším odvolávat a když to nevyjde, tak házet špínu na toho, kdo rozhodl? Asi ne.

0 0
možnosti
MB

buxus

21. 9. 2009 12:57
Je tu jeden zásadní problém a tím je Ústava,

.. narychlo spíchnutá před rozdělením státu. Přestože z toho vznikají neustálé problémy, spory a tahanice o její výklad, její novelizace je v nedohlednu i po sedmnácti letech. V konkrétním případě se ve slibu ústavního soudce říká, že se bude řídit ústavními zákony. Co z toho plyne? Může někdo měnit, nebo dokonce rušit zákony či pravidla, kterými se musí řídit? Pokud může nějaký zákon sám o své vůli zrušit, pak se jím přece řídit nemusí.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

21. 9. 2009 13:16
Re: Je tu jeden zásadní problém a tím je Ústava,

Narychlo splácané jsou akorát vaše argumenty - US pro své rozhodnutí musel najít jasné zdůvodnění, nic jen tak nezrušil a sám z toho navíc vůbec nic nemá.

Vámi uvedený slib nijak neomezuje právo US kontrolovat nově vzniklé zákony, i když se tváří, že jsou "ústavní". Soud je posoudil a shledal lehkými. Nevymýšlel žádné jiné, jen ponechal původní stav, míč je na straně politiků, Ústavní soud naplnil svoji úlohu, kvůli které jako institut vznikl.

Pokud je zásadní chyba v Ústavě, nemůže s tím Ústavní soud nic dělat, on ji netvoří, jen vykládá a hlídá její naplňování.

0 0
možnosti
E

editi

21. 9. 2009 12:20
Ano, stojí za tím vším,

neschopná vláda trojkoalice a především poslanci z řad této trojkoalice. Paroubek by s 97 včetně rudých poslanců v životě žádnou stranu nemohl svrhnout.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

21. 9. 2009 12:42
Re: Ano, stojí za tím vším,

Plác do vody ... a zase vedle Rv

Hlasování vyvolal poslanecký klub ČSSD v čele s neochvějným a skálopevným Paroubkem 8-o. Ale tak dlouhou paměť bychom u Editi hledali marně.

0 0
možnosti
V

veit

21. 9. 2009 12:17
Kartágo

Ostatně soudím, že Ústavní soud musí být zničen!

Problém autora blogu je v tom, že zapomněl uvést, že ty tři pilíře musí (!!!!) být vyvážené, jinak demokracie nefunguje - například v České republice, kde třetí pilíř by se mohl nazvat "jurisprudiči".

U nás je ÚS čtvrtou nohou třínohého stolu.

0 0
možnosti
MM

uz jsem tady taky

21. 9. 2009 12:44
Re: Kartágo

Problém autora příspěvku je v nepochopení toho, že u nás má soudní moc kromě zavázaných očí ještě i svázané nohy i ruce a všichni kolem, s politiky v čele, vymýšlejí tísíc a jednu kulišárnu, jak právo obelstít.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

21. 9. 2009 11:30
ano, to budu neustále připomínat

Kdo to byl?

Nebudu zpívat o osobě z minoritní menšiny.

Budeme si neustále připomínat, že to byla konkrétní politická strana v čele s největším demagogem posledního dvacetiletí a tohoto tisíciletí.

Myslím, že jej hodně dlouho nikdo nepřekoná.

Kdo to byl?

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".