Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zklamals Přemysle

Přemysla Sobotku jsem považoval za solidního pravicového kandidáta na hlavu státu, tedy až skončí Klausův mandát. Zcela jednoznačně pak u mne vítězil v porovnání s tím, jaké panoptikum hrůzy nám nabízí levicové spektrum, v čele s Paroubkem. Bohužel krok, ke kterému zjevně neuváženě přistoupil P.Sobotka, když vyzval Mirka Topolánka k odchodu z funkcí a kandidátky do voleb, můj zatím kladný pohled na něj poněkud zastřel.

Máme dva měsíce do voleb, prefence zrovna nelízají horní hranice grafu, peněz se nedostává a kampaň tedy poněkud stagnuje, takže bych očekával rychlou a efektivní společnou protireakci na zjevně účelové zneužití materiálů, vynesených z neformálního povídání Topolánka s redaktorem gayčasopisu LUI. Místo toho je tu výstřel do vlastních řad, ovšem bez pořádné prachové náplně a hlavně bez perspektivy a vize pokračování věcí příštích.

Topolánka skutečně nemusím, jedná často impulzivně a nedomyšleně, hubu má nevymáchanou a moc si do ní nevidí, k politickému cíli směřuje tvrdě a bez skrupulí, osobní cíle si také umí zařídit hlava nehlava. Ale takový je už léta, nikdy nebyl jiný, tak proč nyní takový humbuk? Vždyť v čele ODS jsou přesně takoví lidé, jaké tam členská základna poslala, lidé, kteří chtěli do toho politického marasmu vlézt a byli mj. i Přemyslem Sobotkou zvoleni a podporováni.

Chápu, že je třeba někdy bouchnout do stolu a říct "tak už dost". Ale když se řekne A, musí být jasné jaké bude to B, jinak je jakékoliv hrdinské gesto jen plácnutím do lavóru s močůvkou. Pokud chtěl Přemysl Sobotka očistit svou stranu od negativně vnímaných lidí a jejich neuvážených výroků, měl také přijmout jasnou odpovědnost za budoucí vývoj a navrhnout cestu, jak k cíli postupovat. Když toto neudělal, ODS poškodil více než výroky MT a šance na to, že po volbách nebude tato země ještě oranžovorudější, než doposud je, zase o něco klesly. A to mi jako výsledek hrdinského gesta Přemysla Sobotky, přijdě poněkud tristní.

Stejně tristní, jako stav politického života této země po dvaceti letech svobody. Ale nalejme si čistého vína, za ten stav nemohou politici a jejich nohsledi jen sami. Za ten stav jsme v plné míře spoluzodpovědní všichni, tím že jim to trpíme, že je opakovaně volíme, že se straníme veřejného života a nejsme ochotní jít vlastním jménem a vahou vlastní osobnosti do boje za normální stav a slušnou společnost. Jen tak kušníme a klábosíme po hospodách, píšeme slinty do webových diskusí a přidáváme se na Facebooku do nesmyslných skupin v marné naději, že to někdo někdy za nás nakonec zařídí.

Nezařídí, samo od sebe se prostě věci nedějí. Dokud se nezvedneme ze židlí a nepůjdeme k volbám, ať už hodíme hlas některé menší pravicové straně, nebo na kandidátce ODS důsledně nezakroužkujeme nové tváře z regionů, třeba se nějaká z nich ukáže tou správnou.

Autor: Milan Matyáš | středa 24.3.2010 14:20 | karma článku: 27,46 | přečteno: 1828x
  • Další články autora

Milan Matyáš

Chcete být Superhrdinové?

Jaké to je být superhrdinou? Bránit své město, bojovat se zločinem a chránit životy obyčejných lidí? Vaše děti mají jedinečnou možnost si to vyzkoušet. Jak?

14.4.2013 v 9:02 | Karma: 0 | Přečteno: 56x | Cestování

Milan Matyáš

Dovolená na kole I. - Rakousko, Dráva

Konec června jsem s rodinou strávil na cyklozájezdu v Rakousku - konkrétně na Drávské cyklostezce. Rakousko a jeho systém stezek pro kola nás už před časem uhranul, takže se tam nyní snažíme strávit každé léto alespoň pár dní.

23.7.2010 v 10:40 | Karma: 15,89 | Přečteno: 1743x | Diskuse| Cestování

Milan Matyáš

Okurková sezóna aneb větší stany na táborech!

Nevím, jestli už začala okurková novinová sezóna, ale soudě podle obsahu včerejšího článku o ohrožených táborech, žraloci žeroucí české učitelky na Jadranu došli a hledá se nové téma. Nesmíte věřit všemu, co noviny napíší, realita je poněkud odlišná.

29.6.2010 v 15:35 | Karma: 19,94 | Přečteno: 1835x | Diskuse| Cestování

Milan Matyáš

Zimní fotografické ohlédnutí

Protože jsme se nedávno vrátili z jarních prázdnin strávených s dětmi z oddílu v Krkonoších a přivezli jsme foťáky a mobily plné fotek, nedá mi to, abych pár zimních krajinek a žánrových obrázků ze sjezdovek a běžkařských tratí tady neuveřejnil, pro potěchu oka i duše.

11.3.2010 v 11:35 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Fotoblogy

Milan Matyáš

Kodex blogera pro někoho neplatí?

Dne 28.ledna napsala Ivana Haslingerová blog Senát je úzkoprsý, pokrytecký a zbabělý. Na to, že se jeho autorka prezentuje jako šéfredaktorka kulturně-hospodářské revue, je vzhledově i stylisticky nevalný, nicméně obsah, založený na lži a vyčpělém klišé, nekvalitu článku mnohonásobí.

10.2.2010 v 7:20 | Karma: 22,26 | Přečteno: 1564x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".