Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kodex blogera pro někoho neplatí?

Dne 28.ledna napsala Ivana Haslingerová blog Senát je úzkoprsý, pokrytecký a zbabělý. Na to, že se jeho autorka prezentuje jako šéfredaktorka kulturně-hospodářské revue, je vzhledově i stylisticky nevalný, nicméně obsah, založený na lži a vyčpělém klišé, nekvalitu článku mnohonásobí.

Články paní Haslingerové na všech fórech, kde publikuje, jsou jednoznačně a jednostranně zabarvené. Na tom by nebylo nic zvláštního, zřejmě píše plně dle svého přesvděčení a politicky zabarvené brýle nikdy nesundává. Problém ovšem má s pravdivostí svých tvrzení, čehož je v úvodu zmíněný článek jasným důkazem.

Autorka se předem opírá do akce, která se konala dne 29.1.2010 v Senátu PČR - Slavnostního setkání u příležitosti 20. výročí obnovení samostatného Pionýra. Tisková zpráva, avizující uvedenou akci, rozhořčila paní Haslingerovou natolik, že aniž by si ověřila byť i jen jednu jedinou svoji doměnku, naplácala na jednu velkou hromadu veškerou svoji zapšklou nenávist, kterou měla právě na skladě, aby na občanském sdružení Pionýr nenechala ani nit suchou, Senát a jeho předsedu Přemysla Sobotku přitom vzala nádavkem.

Pionýr nemá jednoduchou historii. Ono nic není jen černé a bílé. Nicméně od listopadových dní roku 89, resp. od svého vyčlenění z bývalého SSM začátkem roku 90, je Pionýr sdružením plně demokratickým, nezávislým na jakýchkoliv stranách a politických názorech, věnující se plně jen a pouze práci s dětmi a mládeží. Opustil veškerou vnucenou ideologii, vypořádal se s velkou částí své nechvalné minulosti a kvalitní prací si vydobyl oprávněné místo v dnešní době. Koneckonců právě proto v této organizaci mohu celou tu dobu pracovat i já a někteří mí v osobním životě pravicově zaměření kolegové, vedle mnoha dalších vedoucích, kteří mají názory více doleva, nebo se politice naprosto vyhýbají. Pro činnost sdružení je to nepodstatné.

Ne tak pro paní Haslingerovou. Apriori předpokládá, že jmenuje-li se sdružení Pionýr, musí to být odnož či dorost Komunistů, neváhala použít dehonestující novotvar  "Filipjugend". Že by si přečetla byť i jen základní informace z webu Pionýra, jeho Statut a Program, to ani náhodou.

A tak se ptám: "paní Haslingerová, pro vás neplatí kodex blogera? Pro vás neplatí základní zásady novinářské práce - ověřit si informace před zveřejněním, nezveřejňovat lži a polopravdy?" Cituji:

"Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit, zvláště pokud by mohly poškodit jiné osoby nebo skupiny osob."

A zde se cítím poškozen já a stovky mých kolegů, pionýrských vedoucích, kteří ve svém volném čase, bez nároku na odměnu, věnují svou energii, invenci, čas a mnohdy i vlastní peníze do práce s dětmi a mládeží, pořádají schůzky, výpravy, tábory, připravují zábavný a poučný program pro volný čas, učí děti samostatnosti, odpovědnosti, sebekázni, shání na tuto svoji činnost peníze od sponzorů, z různých grantových příležitostí a dotačních programů. Tyto všechny "obětavé blázny" jste svojí primitivní agitkou pohaněla a urazila, a to navíc naprosto bez příčiny.

Zároveň se mohou cítit oprávněně poškozeny i tisíce rodičů dětí, které chodí do pionýrských oddílů, jezdí na pionýrské tábory, případně se zúčastňují akcí pořádaných sdružením Pionýr (např. Ledová Praha). Tito všichni by vás mohli bez mrknutí oka označit za lhářku, neboť jsou přímými svědky toho, že Pionýr nic společného s jakoukoliv stranou, natož s KSČM, nemá, že jejich děti se s žádnou indoktrinací nesetkávají a politika není nijak přítomna v činnosti Pionýra s dětmi a mládeží.

A já, jako dlouholetý pravicový volič, jsem znechucen tím, k jakým odporným praktikám ve své politické zaslepenosti saháte. Děláte pravici medvědí službu, to mi věřte.

Autor: Milan Matyáš | středa 10.2.2010 7:20 | karma článku: 22,26 | přečteno: 1564x
  • Další články autora

Milan Matyáš

Chcete být Superhrdinové?

Jaké to je být superhrdinou? Bránit své město, bojovat se zločinem a chránit životy obyčejných lidí? Vaše děti mají jedinečnou možnost si to vyzkoušet. Jak?

14.4.2013 v 9:02 | Karma: 0 | Přečteno: 56x | Cestování

Milan Matyáš

Dovolená na kole I. - Rakousko, Dráva

Konec června jsem s rodinou strávil na cyklozájezdu v Rakousku - konkrétně na Drávské cyklostezce. Rakousko a jeho systém stezek pro kola nás už před časem uhranul, takže se tam nyní snažíme strávit každé léto alespoň pár dní.

23.7.2010 v 10:40 | Karma: 15,89 | Přečteno: 1743x | Diskuse| Cestování

Milan Matyáš

Okurková sezóna aneb větší stany na táborech!

Nevím, jestli už začala okurková novinová sezóna, ale soudě podle obsahu včerejšího článku o ohrožených táborech, žraloci žeroucí české učitelky na Jadranu došli a hledá se nové téma. Nesmíte věřit všemu, co noviny napíší, realita je poněkud odlišná.

29.6.2010 v 15:35 | Karma: 19,94 | Přečteno: 1835x | Diskuse| Cestování

Milan Matyáš

Zklamals Přemysle

Přemysla Sobotku jsem považoval za solidního pravicového kandidáta na hlavu státu, tedy až skončí Klausův mandát. Zcela jednoznačně pak u mne vítězil v porovnání s tím, jaké panoptikum hrůzy nám nabízí levicové spektrum, v čele s Paroubkem. Bohužel krok, ke kterému zjevně neuváženě přistoupil P.Sobotka, když vyzval Mirka Topolánka k odchodu z funkcí a kandidátky do voleb, můj zatím kladný pohled na něj poněkud zastřel.

24.3.2010 v 14:20 | Karma: 27,46 | Přečteno: 1828x | Diskuse| Politika

Milan Matyáš

Zimní fotografické ohlédnutí

Protože jsme se nedávno vrátili z jarních prázdnin strávených s dětmi z oddílu v Krkonoších a přivezli jsme foťáky a mobily plné fotek, nedá mi to, abych pár zimních krajinek a žánrových obrázků ze sjezdovek a běžkařských tratí tady neuveřejnil, pro potěchu oka i duše.

11.3.2010 v 11:35 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".