Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

molok

7. 11. 2009 18:18
Komunistů

ač nezakryjí nostalgickou slzu za dobou minulou bych se tak ve vládě neobával. 1/ Ve středoevropském prostoru v členském státě NATO a EU bez pomocné komunistické velmoci (Rusko i Čína se stávají daleko kapitalističtějšími zeměmi než je západní Evropa) není možné znovu uzvařít hranice a budovat si něco po svém. 2/ Nástupkyně komunistických stran až na výjímky (jako ČR) už v jiných postkomunistických státech byly znovu u vlády (ve většině států suplují roli dociální demokracie nebo jsou přejmenované) a nevidím důvod, proč by naše komunistická strana tuto roli levicovější soc. demokracie měnila 3/ V sociální demokracii není zanedbatelná část disidentů, lidí kteří byli perzeukovaní minulým režimem a za předpokladu, že komunisté nebudou mít před 50% v kolalici se socany max. tak způsobí, že se socanům bude lépe prosazovat některé z jejich levicovějších výmyslů. Dokonce tuším snad i jeden pozitivní aspekt, který by mohli komunisté v přípané vládě přinést. Po 20ti letech od pádu železné ...

0 0
možnosti

molok

7. 11. 2009 18:25
Re: Komunistů

.. opony by se konečně v našem parlamentu přestalo blokovat kolem 15% odevzdaných hlasů voličů a možná by vznikaly stabilnější vlády než ty, co jsme tu měly ale hlavně by už zbylé strany konečně musely vyjít do voleb s věcnými tématy a né jen strašákem anitkomunismu nehledě na to, že by i blogeři museli začít psát více věcněji jak porazit komunisty ve volbách. Ale aby nevznikla mílka, antikomunismus je správná věc a postoj proti vraždění, zavřených hranicích či znárodňování apod. je ten nejsprávnější prostor. Jen se příliš nebojím současné strany s názvem komunistická, neexistují ani náznaky či obdobné situace v zahraničí proč se jí bát, spíš si myslím, že lidé by měli být na pozoru před poškozováním demokratickcýh principů ze všech stran. Náhubkový zákon nebo propojování politiky a soudní moci skrze státní zástupce nepřišlo zleva, přesto to musí odporovat postojům demokraticky smýšlejícího člověka.

0 0
možnosti

pá_ja

6. 11. 2009 15:13
Jak to bude s tím poučením, nevím.

Ale zeptejte se pana exprezidenta Havla jak to myslel, že nejsme jako oni a že něco musí zvítězit nad něčím! Nic nezvítězilo a sametovku Vámi připomínanou , tu spískali komouši sami raději dřív než pozdě, ono se to mohlo velice obrátit proti nim se všemi důsledky včetně procesů a to opravdu nechtěli, tak předběhli demokracii, půjčili si k tomu studenty a disidenty, politiku pustili na chvíli z ruky, ekonomiku ne a do politiky se vracejí, moc pěkná taktika. Výsledkem je tento stav!

A bude hůř, to mi věřte!

0 0
možnosti

aksura

6. 11. 2009 20:39
Re: Jak to bude s tím poučením, nevím.

A za to všechno může pan Havel ??

0 0
možnosti

hnupobijce

6. 11. 2009 8:27
Pokud

vim tak komuniste ze poucili u stalina jiz v 60. letech ... ta doba byla uz davno odsouzena ... prijde mi spis divne ze se ceskym komunistum  pricitaji obeti diktatorskych rezimu at uz stalina,polpota ... to jsou totiz jine zeme, vite ?

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

6. 11. 2009 10:28
Re: Pokud

hlasi se cesti komuniste ke komunismu ? ano ? nu, tak potom se hlasi i k tem "nepatrnym omylum", ktere ma ten komunismus tak nejak na svedomi. pokud ja se budu hlasit k nacismu  (jakoze nehlasim, prave z toho duvodu, ze vim, jake "vedlejsi ucinky" ten nacismus mel), take si budu vedom toho, ze k tomu patri i koncentracni tabory a podobne zalezitosti, predpokladam tedy, ze komuniste ke svemu presvedceni pristupuji stejne.

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

5. 11. 2009 22:13
Bohužel

NEEXISTUJE MOŽNOST KAŽDÉHO PŘESVĚDČIT--- IKDYŽ MÁTE 100%-ní PRAVDU, CHYBA NASTALA XI.1989, předs vlády komunista ČALFA NAHNAL partajníky do podnikání--- privatizace--- dále MLADÍ NEPAMATUJÍ-- komunisté je lehce získají svými sladkými utopiemi o rovnosti-svobodě-bratrství== COŽ NIKDY NEUVEDLI NIKDE DO PRAXE!!!--- ROZHODNOU VOLIČI--- kteří jsou z poloviny nevzdělaní a závistiví, úspěch jiných je fatálně irituje a chtějí se úspěšným pomstít, ikdyž na to sami fatálně doplatí !!!

0 0
možnosti

Dennys

6. 11. 2009 12:11
To se Vam povedlo

Rovnost, volnost, bratrstvi hlasal nekdo jiny. rovnez utopie, stejne jako demokracie. Stejne jako socialismus byl jen "realny", mame i dnes jen "realnou" demokracii.:-)

0 0
možnosti

coj@nato

5. 11. 2009 20:19
Což o to, karmu Vám dám, ........

R^,....ale něco těm Vašim závěrům chybí, bohužel.

Pevně věřím tomu, současná KSČM je odsozena k zániku.  Jenže čekat, až pomalu vymřou "po přeslici" nebo na úbytě, je marná a naivní naděje.  Bývalí soudruzi si "samet" před 20 roky důkladně připravili a postupně svými lidmi, včetně svých lokajů, převlékačů kabátů, Stb-áckých kádrů, agentů a donašečů, infiltrovali do všech sfér hospodářství, veřejného života, do úřadů, státních institucí, vedení různých firem a především do téměř všech politických stran, občanských sdružení a spolků. Tam všude bylo a dosud je to největší nebezpečí. Že navíc často používají mafiánské praktiky, je přece již známo. 

ONI totiž postupně získali netušenou hospodářskou a finanční moc, pochopitelně nejen díky podivné privatizaci, finančním čachrům a plánovitě prováděným podvodům.

Je to úděsné, ale je to tak.  Něco se musí začít dělat, jinak to všechno dopadne zle.

0 0
možnosti

dutina

7. 11. 2009 20:56
Re: Což o to, karmu Vám dám, ........

Je to tak ale oni se neinfiltrovali oni už byli u privatizačních projektů jako vrcholne vedení všech státních podniků , oni tedy byli nomenklaturní kádři kteří měli nejlepší podmínky  aby v tomto uspěli. Samozřejmě v momentě nabytí odhodili balast tedy rudé knížky do kanálu. Spíš jde strach z těch na které se nedostalo a těch je ve všech různých stranách hojně.

0 0
možnosti

Petr Johan

5. 11. 2009 19:33
realita dvacátého století

odstrašující příklad zvrácených ideologií a egoistických vůdců

http://www.megavideo.com/?v=ATDB5DNF

0 0
možnosti

pimon

5. 11. 2009 8:58
Blahoslavení slabí duchem neboť jejich je království nebeské

;-D

0 0
možnosti

prudič diskutérů

5. 11. 2009 10:38
Re: Blahoslavení slabí duchem neboť jejich je království nebeské

Ano, mate pravdu, komuniste a jejich volici jsou asi slabi duchem, lec buh jim jiste odpusti, nebot oni nevedi co cini. Amen ;-D

0 0
možnosti

Fanthom007

5. 11. 2009 8:26
Komance jsme meli rozvesit po kandelbrech!

A ne je nechat v klidu uzivat si svobodneho zivota!

0 0
možnosti

hnupobijce

6. 11. 2009 8:31
Re: Komance jsme meli rozvesit po kandelbrech!

Aha takze za 5000 obeti zejmena diky ruske diktature jenz udavaji antikomuniste byste povrazdil 2 miliony ceskych komunistu ... a proc ti komuniste tak bojovali proti takovym jako vy ...

0 0
možnosti

Dennys

5. 11. 2009 7:44
O jednech komunistech jste uz napsal

Tak ted o tech ostatnich. Tesim se. :-) Kam to zde odpadlici od KSC za poslednich 20 let dovedli vidime. Zaplatpambu za LS. [>-]RvEUR^

0 0
možnosti

uz jsem tady taky

5. 11. 2009 7:52
Re: O jednech komunistech jste uz napsal

Jsem bloger, ne novinář. Jestli máte potřebu zveřejnit článek o někom jiném, kdo vás trápí, napište ho, dnes už můžete :-). Komunistická totalita, potlačující svobodné vyjadřování, už zde není, takže vám nic nehrozí.

0 0
možnosti

liptoncz

5. 11. 2009 5:13
Víc bych se bál sudetských Němců

Víc bych se bál sudetských Němců. Jakeš a jeho banda už se, díky Bohu, nevrátí. I když z pana "blogera" mám pocit, že je přespříliš zaujatý. A jiný názor pravděpodobně nepřijímá.   

0 0
možnosti

tomtop

5. 11. 2009 7:47
Re: Víc bych se bál sudetských Němců

vychází z reality a stejně to dnes vidí většina mladých lidí  - co jsem tak s mnoha diskutoval, vidí to podobně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS