Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fichifi

21. 7. 2009 15:38
Trochu jinak

Musím vzpomenout na svou babičku.Ve svých osmdesáti letech vypadala jako pravá dáma. Podpatky, kostýmek, klobouček a lehký make-up. A cigaretka. Když jsem byla malá, říkala mi: Zuzanko,dáma se pozná podle bot, rukaviček a podle toho, jak umí držet cigaretu.

Babička zemřela ve spánku ve věku 92 let a nikdy žádného lékaře neobtěžovala.Byla milá, šarmantní, společenská a usměvavá žena.

Žádné smrduté, bezohledné, fetující čuně, které obtěžovalo své okolí.

Tak mě ta nekuřácká militantnost trochu mrzí. Už jen kvůli ní.

0 0
možnosti

ichta

21. 7. 2009 16:38
Re: Trochu jinak

Ale tady to neni o tom zakazat lidem kourit,ale o tom aby neobtezovali okoli. Znam taky par kuraku, na kterych to neni na prvni pohled poznat, protoze si zapali jen parkrat za den v mistech k tomu urcenych nebo v prostredi kuraku a neobtezuji okoli. Babicka asi taky nesedela v restauraci a nehulila jednu za druhou, ci vas houpala na koleni s cigaretou v ruce atd. Jenze v nasem state to bohuzel nemuzeme nechat na tom,ze lide budou slusni a nebudou obtezovat okoli,ale musi se jit zakazem.Tady clovek spis dostane po hube,kdyz naznaci nekomu,ze mu bafa do obliceje.

0 0
možnosti

hotkey

21. 7. 2009 10:42
pokourenicko...

Dovolte, ale nekurackych hospod je dost, dokonce pribyvaji jako houby po desti a svou klientelu si najdou. Pokud takovou hospodu cekate v Horni x Dolni, muzete rovnou doufat v to, ze cikani budou jednou pracovat.

Jsem kurak, snazim se ostatni vyrazne neomezovat a v pripade obedu aj. se uskromnim a cigaretu si zapalim az po ceste zpatky do prace. Vase snahy beru jako diskriminaci, pokud je normalni nekourit, tak prosim, zakazte prodej tabakovych vyrobku a muzem s tim zkoncovat jednou pro vzdy. (ta jedna tretina Evropanu je muze dostavat na predpis, dokud neumrou, nebo se s tim nerozhodnou skoncovat) Ale nechat se vystrnadit na kraj spolecnosti, jako slusny, pracujici, DANE A PLATICI clovek, kvuli memu rekneme "zlozvyku", prominte ale to bych uz vazne nevydrzel, vzal si do ruky "bezbolestnou" a sel ji seznamit s individui, ktere potkavam na ulici a nejen ze"smrdi", ale bojim se, ze neco chytnu, at uz zloutenku, breberky, nebo chut NIC NEDELAT.

0 0
možnosti

ichta

21. 7. 2009 16:54
Re: pokourenicko...

A proc by meli slusni a pracujici lide cichat ten vas zlozvyk a pak po nem smrdet. Vzdycky kdyz se nam podari najit nekde kousek nezahulene casti restaurace ci zahradky, a pak si skoro vzdy prisednou vedle nejaci kuraci nebo kdyz cloveku nekdo bafa na zastavce pod nos,tak mam taky chut vzit nejakej smrad ve spreji a poradne ho vystrikat, hold kazdy mame jiny zlozvyk :)

0 0
možnosti

hasmen

21. 7. 2009 10:13
Tyhle diskuse miluju...

Kuřák vers. nekuřák ... to si dřív vymění dresy Sparťan se Slávistou,než by se tito zastánci/odpůrci kouření někdy přestali napadat ;-D

0 0
možnosti

Terrurek

21. 7. 2009 9:58
mě by hlavně zajímalo

proč vošmelkům v hospodách maj chránit zdraví ty druzí když konzumací fermentovanách nápojů jasně ukazujou že na zdraví se*ou :)

0 0
možnosti

Picolik

21. 7. 2009 10:07
Re: mě by hlavně zajímalo

Ale nikomu nevadí že kuřáci kouří to nechápeš? Vadí jim hlavně to že kouř musí dýchat společně s nimi i když kouřit nechtějí. Kdyby existovala nějaká cigareta se zpětným odtahem zplodin tak by se tolik proti kuřákům nebrojilo.

0 0
možnosti

trasprd

21. 7. 2009 9:39
Vážený pane,

dělám teď přes léto na brigádě v jedné restauraci a garantuju vám, že tam rozhodně nechodí ona statistická třetina kuřáků a dvě třetiny nekuřáků, kuřáci mírně převažují. Proč by se tedy měla přizpůsobovat menšina, pro kterou je navíc přímo v restauraci zřízena zvláštní místnost bez kouře a kouření, nehledě na to, že do tří minut pěšky můžou jít do speciálního nekuřáckého podniku? Také by mě zajímalo, jestli by i po vašem zákazu musely být vyhrazená kuřácká místa ve větších podnicích, tak jak je to dnes pro nekuřáky, a jestli by byly zřizovány i zvláštní podniky pro kuřáky, tak jako jsou dnes zvláštní pro nekuřáky?

A ještě jedna věc, Dalešice nejsou na jižní Moravě.

0 0
možnosti

uz jsem tady taky

21. 7. 2009 9:48
Re: Vážený pane,

Nu od toho je to statistika, ta čísla nelze aplikovat na jednu hospodu, navíc ta statistika hovoří o celkovém podílu na počtu obyvatel, ne o počtu návštěvníků restaurací, to zase srovnáváte hrušky s jabkama.

Ten zákon není můj, já o něm jen píšu, protože když už ho mají i v Turecku (a mnoha dalších státech), tak mě to štve, že u nás furt nic. A ty zákony většinou obsahují přesně to co píšete, samostatné oddělené místnosti pro kuřáky by mě bohatě stačily, já vám kouření nezakazuji, jen je nechci čichat.

A co se týče územní příslušnosti, je to možné, já jsem starší ročník, pamatuji doby, kdy Jižní Morava sahala až za Jihlavu, tak to se moc omlouvám, že jsem Vysočinu tímto urazil.

0 0
možnosti

[eT]

21. 7. 2009 9:21
Vážení zakazovatelé drog.

Tabák je droga. Alkohol je droga. Kofein je droga. Kakao je droga. Mimochodem tlusté maso - možná to není droga (?) ale dělá se mi špatně vidět někoho jíst třeba bůček. Zakažte to.  A pak taky ty co mají žluté čepice. Důvod se najde.

0 0
možnosti

hasmen

21. 7. 2009 9:23
Re: Vážení zakazovatelé drog.

Tak si s hrůzou uvědomuju,že jsem vlastně feťák...

0 0
možnosti

Wladek

21. 7. 2009 9:18
Co dodat - pokračování II

11. Ekonomické „pomýlenosti“ ohledně daní z tabáku a tabákových výrobků zpravidla vykřikují jez ekonomičtí analfabeti, jelikož čísla, statistika a dlouhodobý výzkum jednoznačně prokazují trvalou ztrátovost daňových výnosů z prodeje tabáku oproti obřím nákladům na mnohdy i již neúčinnou léčbu, následnou péči či trvalé zdravotní následky. To jsou ovšem jen primární škody, jak například finančně ohodnotíte úmrtí otce tří dětí na následky pasivního kouření – rakovina plic, kdy kolegům v kanceláři dlouhá léta toleroval jejich kouření, aby (jak obhájci kouření rádi argumentují) nezasahoval do jejich práv?  Kolik peněz stojí trvale poškozené zdraví dětí, kteří musí (nemohou si vybrat) dýchat a pasivně tedy kouřit v jedné domácnosti s rodiči – kuřáky? .............

0 0
možnosti

Terrurek

21. 7. 2009 10:03
Re: Co dodat - pokračování II

zdroj??? (hádám chcete aby to tak bylo)

0 0
možnosti

Wladek

21. 7. 2009 9:17
Co dodat - pokračování

7.Člověk závislý na drogách by měl být podroben léčbě a ne být volen do politických funkcí,

8. Člověk závislý na drogách neovládá své jednání svou vůli, tedy své chování, co ještě není schopen ovládat?

9. Kuřák zapáchá více než bércové vředy, ovšem pacient s bércovými vředy je zpravidla léčen a takový pacient se sám snaží příčiny zápachu odstranit s lékařskou péčí a ne tvrdit (viz některé příspěvky), že zápach je vůně apod., zde platí bod. č.5!

10.Normální je nekouřit – kdo polemizuje s tímto faktem jen definuje úroveň své argumentace do oblasti normálnosti úchylek (i sem člověk závislý na nikotinu snadno sklouzne). Ovšem i poslední feťák, závislý na drogách by se v jasných okamžicích rád zbavil své závislosti a nijak přitom neobhajuje svůj zlozvyk, natož aby ho považoval za normální. Lze tedy tvrdit, že závislý na tvrdých drogách je: a) méně společensky nebezpečný než kuřák zdravotně ohrožující nekuřáky, b) mnohem chytřejší než kuřáci, jelikož o škodlivosti své závislosti nepochybuje.

0 0
možnosti

Si0

21. 7. 2009 9:20
Re: Co dodat - pokračování

Ty argumenty vypadají sympaticky, ale zkuste je aplikovat třeba na obézního člověka - uvidíte, že až na nějaké malé výjimky platí. Podobně třeba u notorického hráče, workholika a další si vymyslete.

Co chci říct: každý z nás máme nějakou tu neřest a její vymýcení je někdy hodně těžké. Není hezké se proto nad druhé povyšovat.

0 0
možnosti

Wladek

21. 7. 2009 9:16
Co dodat - Amen pravím!

Tak pro ujasnění:

1.Tabák je droga, 2. Kouření je chorobná závislost na droze, 3.Chorobná závislost člověka je stav, kdy jedinec neovládá své jednání svou vůlí a nezbývá mu, než podléhat své závislosti, 4. Závislost na droze je lidská slabost, spočívající v neschopnosti ovládat svou vůlí své jednání,

5. Člověk závislý na droze je tedy SLABOCH, který raději složitě a nesmyslně vymýšlí argumenty na omluvu své drogové závislosti (viz kteroukoliv níže či výše uvedenou argumentaci na obhajobu kuřáků, kouření..), a tím jen potvrzuje modelové chování narkomana,

6. Člověk závislý na nikotinu – kuřák, je pro společnost a zejména pro blízké okolí mnohem nebezpečnější, než narkoman na heroinu, jelikož ten si pícháním drogy do žil škodí zdravotně „pouze“ sám sobě (když pominu případné náklady na léčbu, která však u kuřáků je stejně náročná), nikoliv lidem ve svém okolí, což kuřáci bezohledně činí a je jim to jedno, že zdravotně škodí např. doma svým nejbližším (dětem, partnerům…). 

. pokračování

0 0
možnosti

Wladek

21. 7. 2009 9:20
Re: Co dodat - pokračování I.

7. Člověk závislý na drogách by měl být podroben léčbě a ne být volen do politických funkcí,

8. Člověk závislý na drogách neovládá své jednání svou vůli, tedy své chování, co ještě není schopen ovládat?

9. Kuřák zapáchá více než bércové vředy, ovšem pacient s bércovými vředy je zpravidla léčen a takový pacient se sám snaží příčiny zápachu odstranit s lékařskou péčí a ne tvrdit (viz některé příspěvky), že zápach je vůně apod., zde platí bod. č.5!

10.Normální je nekouřit – kdo polemizuje s tímto faktem jen definuje úroveň své argumentace do oblasti normálnosti úchylek (i sem člověk závislý na nikotinu snadno sklouzne). Ovšem i poslední feťák, závislý na drogách by se v jasných okamžicích rád zbavil své závislosti a nijak přitom neobhajuje svůj zlozvyk, natož aby ho považoval za normální. Lze tedy tvrdit, že závislý na tvrdých drogách je: a) méně společensky nebezpečný než kuřák zdravotně ohrožující nekuřáky, b) mnohem chytřejší než kuřáci, jelikož o škodlivosti své závislosti nepochybuje

0 0
možnosti

Picolik

21. 7. 2009 9:13
Mili kuřáci

Vám tedy smradlavý bezdomovec v tramvaji nevadí?

0 0
možnosti

maagoor22

21. 7. 2009 9:36
Re: Mili kuřáci

sockou nejezdím, takže ne :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".